ТППЕ Велес доби со нова опрема

 

Територијалната противпожарна единица доби со нова опрема која пристигна како донација од Дирекција за спасување и заштита.
ТППЕ доби еден сет систем за стабилизирање и подигање при елементарни непогоди и комплексни сообраќајни незгоди, како и еден сет за спасување од поплави, со вкупна вредност од околу 50.000 евра.
Оваа донација е од огромно значење за противпожарната единица во Велес, но и за сите граѓани на Општина Велес и регионот, со цел обезбедување на нивна заштита и безбедност кога е најпотребно, истакна градоначалникот Колев.
spot_img

Последни вести