Се запали оџак во зграда кај Трговски

Денес околу 12:30 часот се запалил оџак во станбен објект на главната улица „Благој Ѓорев“, поточно наспроти Касарната во градот.

За спречување на ширење на огнот биле повикани од територијалната против пожарна единица, при што интервенираат со едно против пожарно возило и тројца пожарникари.

Сеуште нема информации за настаната матријална штета, бидејќи пожарникарите од ТППЕ Велес, сеуште се на терен и го гасат пожарот во оџакот на зградата.

spot_img

Последни вести