(РЕТРО ВИДЕО) Како се работело во Порцеланка во 1975 година

Екипата на Велес Денес успеа да најде една ретро емисија во која е опишана работата на една од најголемите велешки фабрики во минатото, а тоа е Порцеланка.

Опишан е целиот процес на работа како и изборот за најдобри работници на месецот, но може да се забележи и гордоста со која тие работеле во Порцеланка.

Можеби некои од постарите генерации ќе се пронајдат во емисијата.

 

spot_img

Последни вести