Потребна е итна помош за малиот Јован- Да помогнеме хумани велешани

Јован е две годишно детенце, близначе на кое му е дијагностициран Hb Lepore Boston Washington синдром- клинички случај на бета таласемија мајор.

Неговоата состојба е многу тешка бидејќи има потреба од постојана трансфузија на крв, што има несакани ефекти- зголемување на слезенка и црн дроб.

Единствен достапен лек за неговата состојба е трансплатација на коскена срцевина со соодветен донор, а донор е неговата сестричка.

За сето ова на неговото семејство му е потреба огромна сума на пари. Поточно 190 000 евра за да ги платата трошоците за трансплатација во болницата Bambino Gesu во Италија.

Ајде сите хумани велешани, сите луѓе кои може и колку може да донираме на следниве броеви:

За операторот А1- 143 484

За операторот Телеком 143 128

Можете да донирате и на трансакциска сметка- Јован Туфекчиев 210-7000006717-84 на НЛБ Тутунска Банка.

Исто така може да се донира и на линкот: https://gofund.me/56a5485b

 

spot_img

Последни вести