Занимливости

МАРТИНКА е симбол на месец март: Ова е обичајот за нив, а еве што вели црквата за тоа

Денеска, на 1. Март се прави и подарува Мартинка, висулец од засукани конци кој се дава за среќа. Мартинката претставува засукан бел и црвен конец,...

Последни вести

spot_imgspot_img